om suprecur spray..

blev ett par kommentarer i förra inlägget om att man inte får ha oskyddat sex i samma cykel som man börjar med spray !!

Detta va för mig något helt nytt, då sahlgrenska inte sagt ett enda ord om detta till oss ??
Varför kan man ju fråga sig! Riktigt dåligt i såna fall om detta nu är en regel !
Och då de har stängt nu så har jag ändå ingen möjlighet att ringa och fråga !

Chansen att vi plötsligt skulle bli spontant gravida efter 3 år känns väldigt väldigt minimal så jag tror inte att detta egentligen spelar någon roll MEN.... jag kommer inte bara kunna strunta i en ägglossning, När man kämpar varje månad så kan man bara inte låta en eventuell chans gå förbi!
Kanske kan låta som ett tvångs syndrom men tror knappt vi missat en enda ägglossning ända sen vi började!

Så jag kommer inte bara kunna strunta i det!
Hade vart så mycket bättre om jag fått va en av dem som börjar spraya på mensens första dag för då hade man ju vetat att man inte kunde vara gravid!

Skulle det vara så att det visar sig att jag blivit gravid så skulle jag ju sluta med sprayen snabbare än snabbast och skulle då max ha sprayat i en vecka.
Nu tror jag ju inte att detta kommer bli något att ens tänka på, för varför skulle vi plötsligt lyckas nu??
Och skulle vi göra det så skulle jag ju bara vara överlycklig!

Läste om någon som upptäckte en graviditet efter att ha sprayat ett tag och det blev en alldeles perfekt liten pojk ! Så jag bara måste ta chansen !!

Är det någon som vet hur sahlgrenska ställer sig till denna frågan !??
och hur noga har NI själva varit i denna frågan vad är era tankar ??


Kommentarer
Postat av: Barnarlivet

När vi gjorde första IVFet läste jag bipacksedeln på sprayen grundligt och upptäckte också att man inte ska ha oskyddat sex när man sprayar. Men kliniken hade inte sagt ett ord om det! Jag misstänker starkt att det är så osannolikt att man blir gravid så de låter bli att säga något. Eller så är sprayen helt enkelt inte särskilt farlig för ett ev foster, den ska ju nedreglera ägglossningen och borde inte påverkar en tidig graviditet.

2010-07-14 @ 08:32:47
URL: http://barnarlivet.blogspot.com/
Postat av: Pi

Vi blev tillsagda av kliniken att inte ha oskyddad sex under tiden vi sprayade. Vet faktiskt inte riktigt varför, men kan tänka mig att det inte är så klokt att försätta sig i klimakterietillstånd när man är gravid. Skulle googla lite på det om jag vore du. Själva så var vi himla restriktiva med sex bara för att minimera risken för infektioner och annat jox innan man skulle börja, ville liksom optimera chanserna när man la ut så mycket pengar. Men vi är ju rätt så snåla av oss så :-)

2010-07-14 @ 08:51:19
Postat av: Kenai

Vi har kört på som vanligt när vi använt sprayen, men vi har alltid köpt hem ett graviditetstest och testat på dag 26 (har en cykel på 26-29 dagar). Vi har känt att vi då hinner avbryta i tid, samt att vi inte behöver kasta bort en månad. Alla försök är ju guld värda i denna karusell!

2010-07-14 @ 09:23:53
Postat av: MDB

Minns inte om det var kliniken som sa det, eller om jag läste det på bipacksedeln, men jag vet att jag var informerad om att man skulle skydda sig. Sedan har jag tolkat det som att vi faktiskt inte kan bli gravida själva (skulle önska att kliniken varit mer tydliga med det där) så vi valde att strunta i det där med skydd. Att sedan sprayen påverkade mina slemhinnor så att sex aldrig blev aktuellt efter ett första försök är en helt annan sak...

2010-07-14 @ 15:16:03
URL: http://minadrommarsbarn.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Känner mig tvungen att lämna en kommentar. Vi var inte informerade om något sexförbud. & hade sex. & blev gravida. Spontant. Efter 3 års fruktlösa försök... En omöjlighet trodde vi. Detta upptäcktes när vi tog första blodprovet efter att ha sprayat ett par veckor. & ja, det blev missfall. Läkarna hävdade att det TROLIGEN inte berodde på synarelan. Men det vet vi förstås inte. Efteråt sa de till oss att vi inte skulle haft oskyddat sex. Men det var ju lite för sent...



Idag är vår dotter (som kom till efter IVF2) 1 år & några veckor & jag är redan spontant gravid igen... Er tur kommer nog snart! Lycka till! Kram från Hanna

2010-07-15 @ 12:05:40
URL: http://minivf-resa.blogspot.com/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Jag har heller aldrig hört talas om "sexförbud" under en behandling. Det e nog ingen fara!



Idag va jag hos gynekologen för att kolla om jag har bakteriell vaginos. Han frågade om jag hade några symtom så jag ljög o sa att jag hade det och att det samma som jag hade haft en gång i tonåren. Han undersökte mig men sa att allt så g fint ut. Men skrev ändå ut ett recept på Dalacin pga mina symtom. Jag fråade om blodprov men han sa att ibland ser man ingenting där fast man har det så han tyckte att det va lika bra att behandla det utefter mina symtom. Vet inte vad jag ska tänka! Bra att jag fcik Dalacin, men nåt mer fick jag inte, jag hade ju velat ha hela paketet som du fick.



Igår va jag hos en läkare. Jag fryser också ALLTID, förutom nu när det e 25-30 grader.

Jag har förstått att om man e så här onormalt frusen så har man fel på ämnesomsättningen, sk Hypoteoros. Jag tog blodprov för det här, samma prov tar man under sin barnlöshetsutredning. Men det va ju 6 år sen för min del och jag vet att det provet inte va helt 100 och dessutom har de ändrat gränsvärdena förra året. Läkaren trodde inte att jag hade Hypoteoros men lovade att ge mig Levaxin om provet bara visade lite snett pga min barnlöshet.

Jag frågade honom om andra prover som urinprov och salivprov som jag har läst om på Sköldkörtelförenigens hemsida som kan visa att man har det fast än att blodprovet är bra. Men det va inget han trodde på, som vanligt.

Men om jag inte får Levaxin ska jag kräva en remiss till en specialist på sjukhuset.

Det e absolut inte normalt o va så frusen som jag e, dessutom har jag en massa andra symtom som stämmer in.



Lycka till med nästa försök!

Kram COrnelia

2010-07-15 @ 17:18:13
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: togbdwyq

Koku cazofep eyuletizeh lanafe ge rer, cere uzu uy ana bopuzu ecusoyisez a!!!

2012-10-16 @ 04:57:49
URL: http://www.uxisalif.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0