första behandlingen

Idag va jag på min första riktiga akupunktur behandling här i stan.
Och Fy fan va ont det gjorde !
Mycket ondare än när jag bara testade på det i göteborg. och måånga fler nålar.
hon satte 4 st i benen, 4 st i rygg slutet, 1 i varje arm, 1 i handen och en i huvudet.
Huhhh varje instick kändes mycket och när hon vred om nålarna kändes det som riktiga getingstick !!
Just när jag låg där och hade börjat tänkte jag - aldrig mer.... men nu efteråt har man ju glömt redan hur det kändes, så ja jag kommer väl köra på denna omgången !

Vi ska köra 2 gånger i veckan nu i 2 veckor och sen drar vi ner och gör en behandling i veckan i hellst 3 månader!
Men vi får se hur länge vi kör på... vet inte hur pigg jag är på det efter en återföring av embryon?
Jag hoppas så att det gör någon skillnad och att något blir "rätt" i min kropp i alla fall.

Hon gjorde elektro akupunktur på dom nålarna i benen och ryggen ! Alltså satte ström i dom. Och det va en lite annorlunda känsla, man riktigt kände hur det pulserade runt!

Jag är väldigt väldigt nyfiken nu - ni som gjort akupunktur alltså i barnlöshets syfte.... vart har dom satt nålarna ?
Jag trodde ju automatiskt att det skulle sättas endel nålar i magen, men där hade jag fel.
Hade varit intressant att få veta ni som gått på sånhär traditionell kinesisk akupunktur, vart dom då sätter nålarna, om det är nån skillnad!?

Enligt sjukgymnasten va det dom i ryggslutet som "jobbade" med fertiliteten. Men hon varnade oxå och sa att dessa får absolut inte sättas om man ÄR gravid, då finns det missfallsrisk. Så man måste vara säker på att man inte är gravid när hon sätter dom i ryggen !
Och det vet jag ju att jag inte är, så just nu är det ju lugnt !

Det gjorde egentligen lite för ont för min smak, men det är ju bara tillfälligt så jag känner att jag måset ge det en chans, så jag åtminstone testat det fullt ut!

Pratade även med ännu en läkare på sahlgrenska idag och tyvärr gav väl inte det samtalet heller något!
Hon total vägrade trombyl och menade på att en frisk person inte skulle leka med sådant, att det trots allt är ett starkt läkemedel och att det snarare skulle skada än hjälpa ! hon klankade ner rejält på falun och förstod inte varför dom skriver ut det till sina partienter ?
Hon menade oxå att en frisk människa inte har några problem med blodgenomströmmningen, om jag hade vart en gammal kärring kanske, men inte i min ålder !

sen nämnde jag endometrios och hon förstod inte varför jag ville kolla upp det heller,  att för det ens skulle vara värt att göra en titthåls operation så borde jag ha större och mer besvär. Att det inte va värt det om man inte har jätte ont, alltså inte bara vid mens utan ont annars oxå. ?
hon trodde alltså inte att jag hade detta !

Och om min blödning sa hon att en gång är ingen gång, och att det kunde bli så ibland efter ägglossning om man har en hyfsat lång cykel på 30 dagar!

Sen kläcker även männskan - Och hur fan bar ni er åt för att få två ägg insatta förra gången ??
Hon sa att det va absolut inte vanligt att man får det bara sådär. Visst sista försöket kanske, men tydligen va det nåt väldigt ovanligt vi fick vara med om ! Och hon sa det på ett sätt så att jag nästan fick dåligt samvete !

Sen hade hon väl sina synpunkter om att vi skulle byta till menopur, hon påstod att det inte gör någon skillnad mellan läkemedlen och att det bara va dumt att byta till något som va krångligare. Men där stod jag på mig och sa att jag måste ha provat det innan alla försöken är slut och sa även att den andra läkaren redan skrivit ut det !

Så nu har jag pratat klart med läkare för denna gången ! Blir helt matt av allt tjat !
Så nu räcker det, och jag ska bara använda denna månaden för att ladda upp inför sista försöket !
Med ändring till menopur, lite höjd dos och nu akupunkturen så kanske jag kan få upp hoppet lite igen !!



Kommentarer
Postat av: Lilla Jag!

Ursäkta men vilken bitch. Tydligen är jag en gammal kärring som får Tromyl... Hur kan sånna människor få jobba med andra människor. Blir riktigt förbannad när jag hör hur du blir behandlad. Nästan så du skulle göra en anmälan, man mår ju riktigt dåligt av allt annat när man är inne i IVF-svängen så personalen ska vara en trygghet! Bra att du står på dig!

Styrkekramar!

2010-10-13 @ 21:48:57
URL: http://hurskadetgo.blogspot.com/
Postat av: Pi

Men herre, jag blir alldeles matt. Vilken läkare! Jag har minsann fått trombyl och anser mig knappast vara en gammal kärring. En sak man kan kolla på är ju statistiken på lyckade behandlingar, och där ligger Falun högt! Det lär ju bero på något annat än slumpen!



Stå på dig!!

2010-10-13 @ 22:14:26
Postat av: MDB

Vad jobbigt att behöva tjata och tjafsa sådär med läkarna.



Ang endometrios så skulle jag alltså inte ha det, då jag inte har ont hela tiden. Vad konstigt då att det blev konstaterat vid en tillhålsoperation... Skulle visserligen inte rekommendera denna typ av operation om man inte "behöver" men de borde ju ändå kunna ta med att det finns en risk för endometrios i beräkningen.

2010-10-13 @ 22:39:06
URL: http://minadrommarsbarn.blogspot.com/
Postat av: Mikaela

Vilken oförskämd människa. "Och hur fan bar ni er åt för att få två ägg insatta förra gången?" Hur kan man säga så.

Vi fick två ägg insatta första gången vi gjorde IVF för att de ansåg att det var bäst så, det var inte ens vårat beslut. Andra gången bara ett och sen då vi gjorde FET så satt de två igen för att vi ville det.

Kanske någon ligger på dem om för många tvillingförlossningar??

Hur som helst, jobbar man med människor som genomgår IVF så måste man lyssna på dem och vara mänsklig och inte bara köra över en vad man än säger. Blir så arg på sånt där!!

2010-10-14 @ 09:23:12
URL: http://varfinnsminbebis.blogspot.com
Postat av: Maria

Ännu en gammal kärring här :) eftersom jag fått trombyl alla gånger. Tycker som någon skrev att du ska anmäla dem, så där får man bara inte bete sig.



Och jag reagera på detta med endometrios, anser verkligen att det kan vara värt att kolla det som allt annat. För barnlöshet och kampen för ett barn är ett helvete och jag anser att man bör kolla upp allt tänkbart.



Skickar en kram till dej!

2010-10-14 @ 09:30:58
Postat av: Emmy

Jag går på akupunktur i Stockholm hos en som är specialist på barnlöshet.Jag får inga nålar i ryggen,men däremot i huvudet på händer,fötter och massor på magen!Det är ju där blodcirkulationen skall ökas,i livmodern.Hon sätter också på fertilitetspunkterna som är vid äggstockarna.Det känns verkligen att något händer i "tjejmagen" efter en behandling hos henne...

2010-10-14 @ 15:03:05
Postat av: Candra

Det är ju fan att man ska behöva tjata sig till behandlingar som känns bra för en själv, dem borde väl vid det här laget fatta att det är en krånglig situation som tar mycket på både kropp och själv. Inte ska väl dem då som kan uppfylla människors dröm om ett barn göra hela upplevelsen ännu värre än vad det redan är.



Man blir trött ibland.



Hoppas att det löser sig för er!



Kram

2010-10-14 @ 15:20:32
URL: http://hizukiblogg.cryptorize.com/#home
Postat av: Du + jag och framtiden

Men fy vilket bemötande... Som så många redan skrivit så har man ju fullt upp med sitt IVF och att behöva ha och göra med sådana människor är ju absolut det sista man vill. Håller med, gör en anmälan, hon verkar ju behöva en tankeställare!



2010-10-14 @ 19:40:32
URL: http://dujagochframtiden.blogspot.com/
Postat av: Sofia

jag gick hos en kines och hade nålar överallt. En i varje fot, vid hälsenan, benhinnorna, knät, många i magen som en halvcirkel ner under naveln, en mellan ögonen, två i huvudet, cirka åtta nålar på ryggen med koppar över och till sist några i bakhuvudet. efter att jag hade fått ägget isatt så ändrade han lite, vissa nålar satte han inte för, kommer inte ihåg nu vilka han ändrade.

2010-10-14 @ 19:42:20
Postat av: Sandra

Hej, är ny här.

Är oxå en IVF-are.

GJorde titthålsopp pga misstänkt endo. Hade end svåra menssmärtor inga andra symptom men min läkare skickade ändå remiss till op.

Nu kan tilläggas att jag går på en privat gyn mott.

Vi gör vår IVF på Carlanderska, där är de verkligen toppen.

Hoppas allt ordnar sig för er.

/Sandra Rydsten

2010-10-15 @ 11:01:48
Postat av: Sandra

Glömde skriva att de konstaterade endo vid op. Tyvärr fick jag mens 1v e op som fyllde på cystorna igen så det kändes lite i onödan. Samtidigt fick jag ju diagnosen så det var ju inte förgäves.

2010-10-15 @ 11:03:42
Postat av: M

Sandra: Måste bara fråga om din titthåls operation... kommer läkarna göra något eller ändra något vid din ivf nu när du fått konstaterat endo?? Eller är det bara så att ni fått veta att den finns där och sen händer inget mer ??

Om man inte kan "bota" något eller göra något åt mens smärtorna så vet jag inte om det är någon ide att göra en titthåls operation !?

Vore intressant att veta vad läkarna sagt till dig !

Mvh M

http://ledsenihemlighet.blogg.se

2010-10-15 @ 11:54:01
URL: http://ledsenihemlighet.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hej igen!

Endo konstaterades i vår utredning 2007, hade inte börjat m IVF innan. De försökte sätta mig på p-piller en tid, för det kunde bli bättre efter det. Blev dock inte det för mig.

Vår första IVF 2008 fick jag Synarela spray i 4v tror jag det var och sedan började jag med Gonal-f sprutor i 11 dagar, 150IE. Jag var tydligen väldigt lättstimulerad och blev svårt överstimulerad och fick ligga på sjukhus och dräneras på vätska. Fick tillbaka en fryst blastocyst 4 månaders senare och 2009 fick vi en dotter.

Håll modet uppe, det kan gå. Våra odds var jätte dåliga och det gick.

Har inte fått tillbaka några cystor efter grav.

Nu är vi igång med ännu en IVF och har en annan behandling. Började spruta på 4 mensdagen med Gonal-f och började sedan med Orgalutran på sprutdag 5.

Detta är en kortare form av behandling som de ofta använder om man tidigare varit överstimulerad eller har haft andra problem med nedregleringen m Synarela.

Så egentligen svar på frågan, så vet jag inte om de skulle gjort ngt annorlunda om jag inte haft endo, eftersom det konstaterades redan innan vi började som IVF:are.

Stort Lycka till till er

2010-10-17 @ 13:26:45
Postat av: Sandra

Hej igen, igen!

Har funderat på vad läkaren mer har sagt till mig.

Vet iaf att op gjordes för att konstatera att det var endo och inga andra cystor el liknande.

Sen ville läkaren som op mig sätta mig i klimakteriet för ett par månader för då kan det tydligen läka ut av sig själv.

Detta ville inte vi då vi ville ha barn. Då blev det p-piller som jag skrev tidigare medans våra papper behandlades för att hamna i IVF-kön.

2010-10-17 @ 18:25:56
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Vissa läkare tror att man har ont jämt och att man typ måste svimma av smärta vid mens eller om man har en cysta för att det ska va endo eller för att de ska operera bort en cysta. Men de kan ingenting. Vissa har faktiskt inte så ont och smärta e väldigt individuellt.

Jag blev ju hemskickad av två läkare och en sköterska sa oxå de här dumma sakerna till mig när jag hade fått konstaterat av min gyn som va överläkare att min cysta behövde opereras bort efter att jag hade haft smärtor i flera veckor.

Tack vare de idioterna fick de operera bort halva min ena äggstock som cystan hade förstör när jag väl fick en ny operationstid efter att jag hade haft ont i ytterliggare några veckor och min gyn stövlade upp och krävde en op tid.



Se om du hittar någon gyn som e specialist på endo. Kolla på endomitreosförenings hemsida, läs i forum eller se om du kan kontakta Endometrioscentret i Uppsala.



Här finns lite artiklar: http://www.endometriosforeningen.com/site/index.php/laes-mer/artiklar



Vi fick nog ingen annan behandling när vi gjorde IVF. Men jag e osäker på om det står i min jurnal att jag har endo, det ska jag få se nu när jag får mi journal som jag har beställt från KK.

Det man kan få är att man blir nedreglerad ett par månader för att få endon att lägga sig ett tag. Vid operationen tog de bort en massa härdar på mig som nog förbättrade oddsen lite iaf.

Men mot smärtan e det nog tyvärr p-piller som hjälper bäst.



När det gäller IVF-läkaren så säger jag byt klinik! Puckon!

2010-10-19 @ 10:29:18
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0