akupunktur svar

Fick en fråga som jag lättast svarar på såhär i ett inlägg:

Hej! Har sett att du gått på akupunktur under ditt senaste ivf-försök som ju lyckades!! =) Hur många gånger gick du och under vilken period av ivf:andet? Inför äggplock, efter eller både och? Kanonsnällt om du vill svara =) /M


Det stämmer att jag sista gången testade på akupunktur, OCH bytte läkemedel till menopur. Vilket jag tror gjorde susen.

Först tog jag kontakt med en kinesisk akupunktör som tydligen kan väldigt mycket om ofrivillig barnlöshet. Men då priset skenade iväg totalt kände vi att det inte va riktigt värt det. Han ville att vi skulle gå 1-2 gånger i veckan i över 3 månader (500 kr /gång ) och samtidigt äta några kinesiska tabletter som även de kostade fläsk.

Så jag beslutade mig att nån akupunktur borde vara bättre än ingen akupunktur alls, så skit samma om de var specialiserade på barnlöshet eller inte.
Så jag letade upp en sjukgymnast som arbetade med akupungtur - ringde runt som en galning. Hittade en i min egen stad ;) och det kostade 80 kr per gång, men eftersom det va en sjukgymnast så gick det att gå på frikortet. - Tjihoo Gratis !

Sjukgymnasten visste att det skulle finnas några punkter i ryggen som skulle göra nåt för fertiliteten, så det blev nålar i ryggslutet, knävecken, på sidan av vaderna, brevid tummarna, i handlederna och en i huvudet. De i ryggen och knävecken satte hon även el i.

Vi hade äggplock 13 december och jag gjorde första akupunkturen 9 veckor innan.
De första två veckorna körde vi 2 gånger i veckan och sen resten av tiden 1 gång i veckan. Så jag körde alltså i 9 veckor. Vi hade äggplocket på en måndag så sista akupunkturen bokade jag då in på fredagen innan. Sen kände jag mig nöjd, ville inte göra det efter att dom satt tillbaka äggen.

Vet ju naturligtvis inte om det hjälpte till något Men, jag ångrar mig absolut inte att jag provade.
Nu gick det ju ;) men däremot om det inte funkat så hade jag nog lagt ner akupunktur helt och hållet. Men skulle jag göra ivf igen skulle jag ju göra exakt som denna gången eftersom det va det enda som hittils fungerat !!

Hoppas verkligen det går vägen för dig och alla ni andra som kämpar !!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0