snuvad

Jag känner mig snuvad ! Jag hade sååå räknat med att bebis skulle vart här nu så jag känner mig grymt snuvad på den här tiden. Jag vill inte förlora den här första tiden med att bebis ska vara kvar därinne.

Jag vill ligga här i soffan och mysa med min bebis skrutt, inte gå runt och stånka och stöna.
Nu har graviditeten satt sig på humöret igen och jag är rastlös, irriterad och grinar för allt.

Jag har jättesvårt att ta mig för något. Vill väldigt gärna grejja eller städa och fixa men så fort jag börjar med nåt så blir det inte klart. Sover riktigt, riktigt dåligt. Tror det är varje timma jag vaknar nu varje natt.
Vet ju att många börjar storstäda eller baka och sånt såhär mot slutet, men den energin har inte jag. Viljan finns där men inte lusten och energin.

Det är inte meningen att klaga såklart för nu är vi ju närmare vårt mål än vad vi någonsin har varit.
Varje dag kommer vi ju närmare hur lång tid det än är kvar.
Men kroppsligt och i psyket känner man inte igen sig själv alls just nu. Jag kan inte tänka på nåt annat än lillskrutt och det är nästan jobbigt att tänka och fantisera varenda dag hela tiden om hur det ska starta, hur det ska bli, vad det är för filur. Nyfikenheten knäcker mig såhär på slutet.

Idag ska vi till barnmorskan - ett besök som jag va helt säker på att vi inte skulle behöva gå på. Så det känns bara fel. Vi sa hejdå och lycka till och allting förra gången vi sågs.
Och på det humöret jag är på just nu så vill jag inte gå dit. Vet att jag bara kommer börja gråta, och jag har en riktig fobi att sitta och gråta inför andra människor.
Så jag ser inte fram emot mötet idag. Vet inte vad jag vill få fram... jo att jag absolut inte vill gå över tiden, att jag vill ha ett nytt tillväxtultraljud. Undrar om man kan få göra en hinnsvepning ?
Ja många frågor men vi får väl se om man blir något klokare efteråt.

Vi är så nära att drömmen ska bli sann men rädslan om att det inte är på riktigt, att allt det här bara vart en dröm kryper in i mina tankar allt för ofta.
Snälla lilla skrutt kom ut till din mamma & pappa som längtar så  !!



Vecka 40

Åh Herregud ! Nu går vi in på sista veckan, detta är ju inte klokt - snart borde vi ha våran bebis här.
Det är lite för stort att ta in..  jag längtar nåt enormt såhär i slut tampen.

Spänningen över att träffa den lilla filur som buffat runt där inne är olidlig.
Vi är redo nu... Jag är redo att göra det här nu, bara vi får träffa dig !



förlossnings tankar.

Sammandragningar... ?

Ja jag antar att det är det jag har... flera gånger om dagarna drar magen ihop sig som ett russin och blir helt stenhård. Inte skönt alls
Önskar jag kunde sett det som ett tecken att det börjar närma sig men det har hållt på så i många veckor så jag tror inte det.

fast jag inbillar mig att det gör lite ondare nu ?
eller jag vet inte... är trött på att "leta symptom" om att det skulle vara pågång.
Och vi har ju inte ens kommit fram till BF- datum än :(

Men då jag ändå hela tiden trott att vi kommer få en liten bebis så har jag inte varit direkt rädd för förlossningen, att min kropp kanske klarar av ett litet barn, men ju mer tiden går så kommer jag få panik.
Tänk om den är jättestor ?
dom säger ju att bebisen inte alls behöver vara så liten... Åh jag tänker inte gå några tre veckor över tiden, då kommer jag bli tokig och livrädd.

Måste nog ta upp det här med barnmorskan nästa gång - ska dit om 4 dagar.
Hade faktiskt kännts bra med ett tillväxt ultraljud till för att ha nån aning om hur stor/liten bebisen är just nu.
för just nu kan det vara precis hur som hellst och jag har lite skräck tankar om att mitt bäcken skulle vara för litet och bebis kommer fastna helt enkelt och inte komma ut !
Eller att jag bryter av hela mitt bäcken...

Ja det är nog lite förlossnings rädsla som kryper fram här... därför vill jag få det gjort så fort som möjligt nu så jag inte behöver tänka på några skräck scenarion.
Hörde om nån som bröt svanskotan..?? vet ej hur det gick till för jag ville inte höra mer !!
Såna historier är inte okej just nu.


mag tankar

Hm, enligt barnmorskan växer ju magen som den ska, men jag själv tycker bara den blir mindre och mindre.
Upplever inte alls att den är lika "stor" som för nån månad sen, kanske är för att den har sjunkit ner så ?

Eller så är det för att jag då va på stranden i bikini och såg magen hela tiden, nu är det höst koftan på och då bara försvann bebis magen.

Det känns väldigt annorlunda där inne oxå, märks att det inte finns nån plats. Förut va rörelserna och sparkarna så mysiga men nu känns det mest obekvämt när skruttis rör sig, och sparkarna (dom få jag får) träffar rätt i revbenen så dom är inte heller mysiga längre.
Sen har jag ont under ena bröstet... känns som om huden där är alldeles uttänjd, eller så är det kanske innuti det gör ont ? bebis kanske har sparkat på samma ställe så det blivit ömt.

Inga bristningar än dock... men jag ska väl inte ropa hej än för då spricker väl hela magen sista veckan.
Hade varit trevligt med en augusti bebis... men då får den allt skynda på nu :)
Undrar om man snart ska börja googla såna där tips på vad man kan göra för att sätta igång det hela... fast jag tror nog inte ens på sånt, tror det är skrutten själv som bestämmer när det är dax.
Men det är klart, testa en och annan grej kan ju inte skada om man längtar lite extra :)


shopping - en ond hobby



Babypresent :)

Älskar denna vinter overall från lindex, så den har min mamma köpt som "baby present" . Så den kommer jag att få lägga vantarna på först när bebis har kommit - KOM UT NU, VI LÄNGTAR!

Finns mycket fint i butikerna nu som jag vill ha... men det är bara lägga band på sig.
Något som definitivt står med på önskelistan är detta söta kit med mössa, vantar & tossor.




Tycker mycket om kappahls newbie serie, finns mycket sött.
Vet inte om ni minns en stickad overall som jag såå gärna ville ha, men den grå hade utgått...



Hihi, Nu har jag lyckats hitta en på tradera som förhoppningsvis kommer med posten idag :)
Bebis kommer bli sååå söt i den !

Idag har jag en tröttis dag här hemma, orkar inte riktigt ta mig för något och det är livsfarligt att hamna framför datorn numera... det blir som en ond hobby att shoppa när man är gravid - man kan ju inte låta bli.

Detta är det senaste jag klickade hem, ett supergulligt laban spjälskydd med 2 labandockor :)
Helt onödigt egentligen eftersom vi redan har ett spjälskydd, men vem kan motstå när det kostar 499 kr i affär och man får det för 199 kr - E bara suckar när det kommer paket var och varannan dag i brevlådan :)



Nu ska jag försöka vakna till lite och fixa lite mer på min gips mage... den har blivit stående här, men det är väl dax att pyssla klart så den kommer upp på väggen nångång !


Stånk & Stön

Hjälp ! Babytickern står på 2 veckor kvar !!

Shit va overkligt. Så när som hellst kan livet förändras helt och hållet för oss.

Jag har varit så övertygad om att bebis skulle komma tidigare än beräknat. Men bara för det kommer jag säkert gå över tiden...  det vore väldigt drygt nu när vi är så nära.

Jag förstår knappt fortfarande vad det är som ska hända, bara att vi räknar ner till något. Så trots att både säng och vagn och babygrejjer står överallt så är det ruggigt svårt att ta in att vi äntligen ska bli föräldrar.

kan inte hjälpa att jag fortfarande känner att " det tror jag på när jag ser det" .
Ivf tiden har satt djupa spår som gör det svårt att tro på att det gick tillslut. MEN det gjorde det och här sitter man nu i en helt annan värld med en efterlängtad bebis nästan inom räckhåll :)

Vaknar varannan timma om nätterna nu, antingen för att vända mig i sängen eller för att gå på toaletten.
Ibland går jag på toaletten "bara för att" för att jag ändå är vaken och för att slippa göra det en kvart senare.

Börjar känna mig färdig med graviditeten nu.... hur mysigt det än är med magen så känns det som om jag går runt och pustar & stånkar för minsta lilla nu.
Att gå är jobbigt, att böja sig och gå i trappor är heller ingen höjdare.
Tycker det är svårt att hitta en bekväm ställning att sitta i oxå. Stolar är obekväma och soffan likaså.
och idag åkte jag buss till stan och det va INTE bekvämt.

Jag tänkte igår kväll på att det är lite konstigt att jag inte drömt någonting om bebisen eller förlossning, och bara för det så hade jag en mardröm inatt där jag blödde massor och inte fick tag i nån som kunde hjälpa mig.
Usch så när jag va uppe inatt så blev det extra check på pappret vill jag lova.
För nu är pappers analysen påbörjad igen, har ju kommit lite lite rosa några gånger under graviditeten och nu såhär i slutet kan jag inte låta bli att nervöst kolla.

Jag undrar så hur det kommer att starta..? Jag hoppas ju såklart hellre på vattenavgång eller värkar än nån hemsk blödning som skrämmer livet ur oss.
Tycker det är så läskigt att inte veta... att inte veta när, var och hur !
Men nu vill jag träffa lillskrutten därinne, längtar mer och mer för varje dag och känner att jag bara vill få förlossningen överstökad. Vill inte gå och vänta och vara nervös för något mer nu.
Jag vill ligga här i soffan och titta och gosa med vår alldeles egna bebis skrutt, få veta om det är en pojke eller flicka - bara en sån sak !

Jag är såååå nyfiken !!





18 dagar kvar

Barnmorskebesök igår, fick träffa en ny 3:e barnmorska, de andra 2 jag haft va lediga båda två.
Denna gillade jag inte men men, kanske va sista gången vi va där ändå :)

Jag tyckte inte att nåt stämde alls denna gången, senast blev måttet på magen 28 cm och den här barnmorskan mätte nu till 32.. ? Inte har jag växt 4 cm på två veckor, så dom mäter nog lite annorlunda, men det kändes lite tråkigt att inte ha "rätt" mått inskrivet i min journal.

Sen kände hon på magen och sa att bebisens huvud fortfarande va ruckbart...? vilket jag oxå tyckte va konstigt eftersom de andra 2 barnmorskerna sagt i flera veckor att huvudet vart fixerat och inte gick att röra.
Kan det släppa igen ?

Ja ja, hur som hellst verkade bebis må prima därinne men har det nog väldigt trångt ! hon sa att det det verkligen är bebis överallt i min lilla mage så det finns inget utrymme kvar direkt.
Kanske därför bebis inte alls sparkar runt så mycket som den gjort förut... det finns helt enkelt inte plats !

Idag ska vi iväg till sjukhuset och hyra bilbarnstolen :) kommer kännas konstigt tror jag att se den i bilen varje dag nu framöver.... shit, det närmar sig verkligen.

Har redan fått frågan " ingen bebis än..? " hehe kan tänka mig att man kommer tröttna fort på just den frågan om den återkommer i flera veckors tid. Speciellt om man går över tiden.

börjar verkligen längta nu, men som sagt nån vecka till.... sen är det fritt fram :)


trädgårds hjälp..

En bekant ska flytta från sitt hus och satte i våras en ny hallonbuske i sin trädgård. Nu när dom ändå ska flytta så kan jag få busken - vilket jag mer än gärna tackar ja till då jag ändå vill ha hallon i min trädgård.
Men jag kan ingenting om sånt här, kan man flytta busken nu på hösten ? eller ja det måste jag ju göra för sen är ju huset sålt. Men vad ska jag tänka på..?

plantan har växt väldigt mycket redan över sommaren och jag ser att den kommer bli låång, måste jag ha nån form av spalje kanske som den kan klättra mot ?

tips mottages gärna :)


fixar och donar

igår va en bra dag och jag tror denna kommer gå i samma spår.

Fick fixat och förberett en hel del igår så nu känner jag mig lite lugnare.

Tog, lite gravidbilder, själva hemma. E fotade mig lite och sen tog vi några gemensamma med timern på kameran - haha bilderna blev väl sådär men vi hade roligt under tiden och nån bild kommer jag kunna använda till bebisens "mina första år" bok i alla fall.

sen började jag lite med en bb väska, hittills har jag stoppat i:

* Bebisens kläder, 2 ombyten... stannar vi längre får E åka hem och hämta mera ( vi får inte låna några på bb, det har dom gjort tydligt och klart för oss ) + en tunn och en tjockare filt. Har även tagit med en mjuk overall ifall det är kallt när vi åker hem, dock alldeles för stor men det får duga :)

* viktiga papper som tydligen ska med.
* Kameran är tömd på kort och nyladdad.
* min mobil laddare
* lite badrumsprylar, bindor + mjuk toalettrulle (fick tips av nån som tyckte att bb pappret va som sandpapper)
* amnings bh (fixade äntligen igår då jag inte äger någon bh utan bygel så det känns bra, blev ett amnings linne och en vit bh från lindex)
* ett par tofflor
(* sen tänkte jag ta med en extra kudde ifall jag kommer ihåg)

kläder till mig har jag inte stoppat i än...men det får jag rafsa fram från nån flyttlåda sen. och om nån annan har nåt bra förslag om vad som ska finnas med så kör bara !

på onsdag eller senast torsdag ska vi till sjukhuset och hyra bilbarnstolen, så det kommer oxå bli klart i veckan.
Känns så jätteskönt att kryssa för saker på min lista.

fick även köpt en termometer igår när vi va ute eftersom vi inte äger nån sen innan.
Och va mycket fina bebis kläder det kommit in nu på tex lindex, hm & kappahl.... hittade massor jag ville köpa men såhär nära bf-datumet ska man ju inte handla nåt eftersom man troligtvis får lite paket från just de butikerna av nyfikna bebis besökare :)

Men hittade en fin vit åkpåse på lindex som jag bara måste ha, mycket praktisk att ha i vagnen i vinter och nån åkpåse har vi inte köpt. Så den är högt upp på önskelistan.

Imorgon är det dax för barnmorskan igen, vilket jag tror kommer bli vårt sista besök som vi hinner med. Men det är bara en känsla jag har. Känns inte som om magen växer så mycket mer... min vikt går inte så mycket uppåt heller nu det sista. Blev 7 kilo upp sen start om det inte spurtar iväg de sista veckorna vill säga.

Linda: du frågade om färg i barnrummet, väggarna är målade i ljus, ljus grön och sen har vi en fondtapet med gröna löv på som är inköpt på hornbach, vet tyvärr inte namnet på den. ska bjuda på en bild mycket snart, men datorn krånglar sen flytten och vill inte ladda upp några bilder.

Nu ska jag börja dagen här och göra lite nytta !
Kram på er.


Bara 3 veckor kvar !!

Oj, hela 37 veckor gjorda och 38 är på ingång. Nu är det exakt 3 veckor kvar till vårt beräknade datum men bebis kan komma precis när som hellst ! Bara den tanken skrämmer skiten ur mig och igår fick jag en riktigt dålig dag.

Vet inte vad som hände egentligen men jag blev så trött så jag inte kunde hålla ögonen öppna, humöret blev rejält ilsket och hungrig va jag hela tiden. Bara grät och vilade nästan hela dagen. började grina för precis allt igår, och kan inte förklara varför ? kände mig oxå dålig i kroppen och senare på dagen kändes det även som precis innan mensen kommer, naturligtvis började tankarna virvla ifall det börjar bli dax snart jag har ju hela tiden kännt på mig att bebis kommer att komma minst 2 veckor för tidigt.

blev rädd och ledsen för allt som inte är förberett, väskan är inte färdigpackad, bilbarnstol har vi inte hyrt än och inte ens en ammnings bh har jag köpt :( dessutom stod det där gipset på golvet brevid mig och gjorde mig stressad.

Så igår kväll när jag vilat några timmar till så mådde jag bättre och då tog vi tag i gips magen i alla fall ;)
Känns riktigt skönt att den är gjord för jag ville ju så gärna hinna göra en. Blev helt okej, inte helt klar så som jag vill ha den då E blev så stressad när gipset torkade.
Pyssla är min grej - inte hans så jag önskar jag hade kunnat gjort den helt själv, men det hade inte gått.
Så nu nån dag ska jag fixa till den med ett gipslager till och fixa kanterna och ta bort mina trosor haha, dom fastnade ju i gipset så vi fick klippa mig fri när vi tog bort gipsformen.

Blir nog bild så småningom, men behöver som sagt små fixas först... kanske byggas på lite innuti så den blir stabilare så jag får upp den på väggen som det är tänkt!

Jag har trappat ner ordentligt på uppackandet och grejjandet här hemma i alla fall, skönt fast även lite stressande det oxå eftersom saker aldrig blir klara. Men E har i stort sett gjort klart bebis rummet och det blev sååå fint.
Så nu när vi plockat upp lillskruttens flyttlådor, fått ihop skötbord och säng igen så känner jag mig åtminstone lite mer förberedd.
Jag hoppas på en riktigt bra dag idag, att allt vilande igår ger resultat så jag orkar ta mig för något idag.
Har börjat på en lista med saker vi ska hinna göra/ packa, köpa innan förlossningen och nu är god tid att börja beta av den. Så lillskrutt får gärna hålla sig åtminstone en vecka till, sen ska vi väl vara redo.... eller redo..? blir man någonsin det ? :)


bättre

Härligt att man efter en riktigt dålig dag kan ha en bra dag mitt upp i allt :)

Idag känns livet lite lättare och sakta sakta får jag uppackat mer och mer.
Idag va första gången sen vi flyttade in som jag åkte iväg en stund, handlade lite och åt ute. Så skönt att bara komma iväg och tänka på annat en stund... även om det jag inhandlade va tapetlim och färg haha, men jag fick köpt gips på apoteket oxå så snart blir det bygga gips mage som gäller :)

E körde så det rök igår och målade barnrummet, en sista strykning idag bara sen är det färdigmålat.
Anledningen att jag har så bråttom med just bebis rummet är ju att jag vill få in skruttens möbler, dom står överallt just nu. och jag vill att färg lukten ska hinna lägga sig så jag kan lägga in bebis kläder i garderoberna.

annars ska vi inte börja med nån renovering nu, utan bara få undan allt sen är jag nöjd.
några frågade om vi inte kunde ta in en städfirma eller ta hjälp av vänner.
Vännerna slet som djur på vår flyttdag så där har vi redan fått hjälp för stunden.
Och vi har inlett en tvist med säljaren angående städningen, dock blir det ingen städfirma för nu har vi ju redan städat det mesta av det själva. Men naturligtvis hoppas vi på nån form av ekonomisk ersättning.

Synd att semestern är slut för de flesta nu, annars hade jag gärna fått hjälp från lite alla möjliga, men alla har helt plötsligt fullt upp med sitt.
Men idag va pappa här en sväng och hjälpte mig att flytta allt tungt som jag inte kan flytta, så då fick jag möblerat lite i två rum helt plötsligt :) vilket blir lättare att packa upp resten.

Nästa vecka slutar E tidigare oxå så då kommer vi kunna få gjort mycket.

J: du hade en fråga om magen, ja tyvärr så började den ju synas väldigt sent på mig. kollade tillbaka på mina magbilder nu och det tog ända tills 25-27 sådär innan lillkulan visade sig. Jag & E såg ju såklart lite tidigare men inte direkt nån annan.

Så nu va denna data pausen slut. Blir till att försöka få upp lite gardiner nu.


utpumpad

Tack ni som hört av er om att fota gravid bilder - jättesnälla.
Som det ser ut nu dock blir det inte av.

Phu, flytten har tagit alla mina krafter och vi va nog dumma som trodde vi skulle hinna få ihop ett hem innan skrutten kommer.
Jag har nu grejjat från morgon till kväll sen i fredags och det känns som om vi inte kommer någonstans :(

Jag blir arg,ledsen och frustrerad när jag inte kan göra saker som jag tidigare vart grym på.
Allt är så mycket jobbigare, och det gjorde ju inte saken bättre att huset inte va riktigt flyttstädat så det första vi fick göra va städa... torka ur ALLA garderober och köksluckor och sånt i ett hus tar sin lilla tid och det är fruktansvärt jobbigt att gå upp och ner på knä hela dagarna, springa i trappor och upp och ner på stolar.

Fyyyy, försöker verkligen tänka på att inte överanstränga mig så bebis kommer för tidigt, men i det här kaoset kan jag inte bara sitta och titta på. Jag måste packa upp och försöka städa ur allt, E jobbar ju så vem ska göra det ?

Tror mina hormoner spelar mig ett spratt oxå, har grinat varenda dag nu sen vi flyttade in. Inte för att vi ångrar oss och inte trivs men riktigt dålig tajming att flytta nu.
Så jag gråter när jag torkar ur ett skåp som är alldeles kladdigt, gråter när dom inte ens städat toaletterna så jag får nån annans skit på mina händer. Gråter när jag försökte måla en list i taket i barnrummet men magen sa ifrån.

Har inte ens hunnit duscha på 4 dagar för badrummet kännts för äckligt.
Så just nu ser jag ett skitigt monster i spegeln med stora påsar under ögonen.

Idag ska jag försöka rycka upp mig och ta tag i mig själv lite.
Ska bortse från alla ropande lådor och ta mig en dusch och fixa till mig. Inget blir bättre av att jag går omkring som ett vrak här.

Vecka 37 har vi gått in i oxå, kanske därför som jag känner mig så stressad. Jag vill lixom inte komma hem med en liten nyfödd bebis till den här röran.
Jag vet att allt löser sig ändå, men instinkten att äntligen få börja boa är så stark just nu så jag bara måste få klart med lite bebis saker.

Vill inte vara såhär oförberedd, E påminde om att vi måste packa en bb väska och då började jag gråta för det... för att jag inte ens vet vad jag ska ha i den.
hade gärna kommit ur den här gråt perioden som jag befinner mig i.


magbild

Idag va jag hos barnmorskan och allt såg kalas fint ut.
Skrutten har buffat runt extra mycket idag och det tycker vi om ;)

Alla värden va bra och mag måttet låg nu på 28 cm.

Tänkte här bjuda på en liten jämförelse från vecka 12 och en från idag vecka 36
Haha jag vet vilken mage jag föredrar i alla fall - denna såklart, alla gånger ;)



Från blek och alldeles för tunn, till en härlig brunbrännd kula med världens godaste skrutt i :)

Det har varit mycket bad här det senaste, får ju passa på när det äntligen varit fint väder !
Men däremot ligger vi efter lite med packandet inför flytten, så imorgon blir det grejja hela dagen som gäller !

Börjar känna lite stress inför vad jag vill hinna med innan magen försvinner.
Jag ska absolut göra en såndär gipsmage och sen hade jag verkligen velat förevigat magen med lite fina gravid bilder oxå, men här omkring där jag bor finns ingen sådan fotograf och jag vill heller inte lägga ut en förmögenhet.
Jag är rädd för att jag drar ut på det för länge så vi inte hinner.

Haha jag ser framför mig hur jag står med värkar och börjar göra gipsmage bara för att inte bli snuvad på den :)
Ska försöka köpa gips nu nästa vecka... vecka 37 känns väl ganska lagom att göra den i ??



RSS 2.0