vecka 24

Oj, har visst glömt att vi gått in i vecka 24 nu i veckan :)

Jag mår underbart bra just nu måste jag säga... knappt så man vågar skriva det för då spyr jag väl plötsligt eller pajjar ryggen eller nåt :)

Men just nu är jag sådär lycklig så man bara stannar upp ibland och tänker på hur bra man har det.
Känns däremot jättekonstigt att JAG skulle ha varit gravid i hela 5 månader.... jag har ju för sjutton gått in i 6:e månaden nu...
Det är overkligt !! Speciellt eftersom magen precis har börjat komma och folk på jobbet märker ingenting än eftersom mina jobb kläder är för stora.
Dom kommer ju få stora chocken sen när det plötsligt syns väl och då är det väl bara nån månad kvar till ankomst :)

Jag är ändå superstolt för den lilla kula som faktiskt finns där, som jag längtat efter den !! Alldeles rund och fin ;)

Funderar lite på bristningar, har ju inte direkt fått några än, men jag hade ju velat försöka undvika det som alla andra. Har ni nåt tips på nån kräm ni använt ?
Vet inte om jag tror på att det fungerar, finns ju många teorier om det där... Endel kör ju på body butter och tycker det har funkat medans andra säger att det är bluff. Att det inte spelar nån roll hur mycket man smörjer, att det handlar om hormonerna i kroppen...
Jag testade att smörja in magen med den olja från weleda som jag fick gratis och den luktade ju apa, så den köper jag nog inte, kände stanken hela dagen och E som vanligtvis gillar att pussa magen tyckte oxå den lukta blää.
Och jag tror att bebis vill fortsätta få pussar av sin pappa :)

Idag ska vi till kommunhuset för att fastställa faderskapet - E ville ha det gjort i förväg och när vi väl ringde fick vi en tid direkt, jag hoppas det går fort och att dom inte ställer några löjliga frågor.

Och vet ni vad !! Igår kväll kom vagnen och jag är supernöjd ! Åh va fin den va. Lite mer putsande och rengöring bara så kommer den se ut som ny ;)
Blev grymt sugen på att köpa lite vagn leksaker som man hänger och göra den fin. Vilken tur att ullared turen snart är här då !
Men hur gör man när man får en vinterbebis ?? Annars har man ju bäddat och fint i vagnen men eftersom det kommer vara vinter så kanske man inte bäddar ? Tjocka kläder och åkpåse och kanske en mjuklift ska ju få plats... hm... blir till att fundera på. Kanke får bli en fin filt istället ?


Kommentarer
Postat av: Lisa i Sundsvall

Hej!



Jag fick inga bristningar alls, smörjde magen med en vanlig Dove hudlotion efter jag duschat. Vet inte om det hade nån effekt men som sagt, inga bristningar :-)



Kram!

2011-05-11 @ 18:03:45
Postat av: ahns

Känner väl igen det Lisa skriver - jag fick inte heller en enda bristning och använda också bara en vanlig lotion. Har det inte mer med anlag och hur fort magen växer och sådant egentligen?



Kramar!

2011-05-11 @ 19:39:58
Postat av: Jenny

Hej hej! Så glad jag blev när jag gick in på din blogg. Tittade in till dig innan jul måste de varit o blev så ledsen för att de inte lyckas för er! Har ju själv suttit i sitsen alldeles för länge. Men så kollar jag in nu o ser att du redan är i v24! Åh så underbart! Du har så mycket härligt framför dig... De är nu de börjar.

Såg att du skrivit om bristningars o weleda. Jag använde mandelolja som du köper på Apoteket (bak disk har de dem) de funkade kanon på mig. Fick inte en ända bristning. Så rekommenderad varmt plus att den inte luktar nått direkt.

Önskar er all lycka o jag ska hålla koll på dig/er! Kram Jenny

2011-05-11 @ 20:51:30
URL: http://Engeln-nilwa.blogspot.com
Postat av: Jessi

Jag använder också apotekets grav-olja, har inte fått några bristningar än så länge, är i vecka 31... Kanske hjälper det, kanske inte, men det hjälper iaf mot klådan!

2011-05-12 @ 15:32:10
Postat av: Tess

Jo visst har det med anlag att göra men alla bristningar kommer inte utav det.



Jag använde Weledas havandeskapsolja och håller med om att den luktade inte direkt gott. Som myggmedel, typ. Smorde morgon och kväll. Mage, höfter, rumpa och tuttarna. Anv rikligt med olja och verkligen masserade in den.



"Mandelolja och E-vitaminrik vetegroddsolja samt utdrag av Arnika förbättrar bindvävens elasticitet och gör huden slätare, lenare och mjukare"

Därav den hysteriska smörjningen:)



Kan tillägga att andra graviditeten var jag inte alls lika noga. Vad hände? Jo bristningar hände. Inte spec mycket och dom är väldigt ljusa så det är inte hela världen. Var det en slump måntro? Ingen aning men jag tror på smörjande iaf:)

2011-05-13 @ 07:49:58
Postat av: MDB

Vad härligt att ni är så nöjda med vagnen!



Jag fick inga brisningar, men vet inte om det beror på att jag smorde med olja eller anlag (min mamma fick inte heller bristningar). Jag använde Estelle & Thilds babyolja och den luktade ingenting, men sen tog flaskan slut och jag köpte en ny och den luktade inget gott så de måste ha gjort något. Men jag vet att de har en havandeskapsolja nu också, så du kan ju kolla på den. Finns på Kicks och Apoteket Hjärtat.

2011-05-13 @ 12:16:42
URL: http://minadrommarsbarn.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0