Pengar

Pengar! Ja det här med syskon fortsätter att knaga i mig. Och jag som slängde ALLT som hade med ivf att göra, jag slängde varenda spruta, varenda papper har absolut ingenting kvar från den tiden. Så ont gjorde det mig då.. Att jag aldrig i livet skulle tillbaka in i den världen. och nu står jag här redo att kliva in igen. Eller åtminstone öppna den dörren lite på glänt. 
 
Hm, tyvärr hade jag glömt att det va såna enorma fantasi summor som det handlar om.. Tänker ju att ett enda ivf försök är alldeles för stor press så det bästa hade ju vart att köpa ett 3-pack, men får man ens det? Får man köpa ett tre pack om man redan fått ett barn?
67 000 läste jag att det kostade, den kliniken som är närmast oss.. SHIT !  Och för ett engångsförsök 32 000.. Jag tror jag smäller av !! och detta är ju kostnaden utan all medicin och alla resor. Sjukt egentligen att klinikerna är till för att hjälpa, men istället ruinerar folk. Har vi ens råd med "barnet" sen, om det nu ens blir något.. Har man råd att vara föräldraledig och köpa saker till sitt barn om man precis bränt 67 000 kr? Hjälp, detta gör mig helt klart nervös. Hade det inte handlat om såna summor så hade jag nog vart redo att kört ett ivf redan nu, man har ju trots allt glömt bort hur det kändes med alla hormoner och onda äggplock! 
Men E är nog inte heller där än, vilket egentligen är konstigt. Han har längtat efter nr 2 mer än mig men tror ändå att det kommer funka naturligt. Precis som han naivt trodde förra gången oxå.. År efter år !
 
pengarna är ju helt klart ett stort problem i detta, men vi lär ju inte plötsligt få dem regnande från himlen så ja vi får helt enkelt försöka lösa det!
 
ägglossning nu och just då är man ju som vanligt lite hoppfull, ja ja vi får se hur tankarna går framöver.
 
 

Kommentarer
Postat av: malla

Ja, ni lyckades väl på gratis försöken. Vi lyckades på försök nr 7. 11 000 kr + 60 000kr. Ett syskon blir om frysta ägget lyckas 11 000 kr eller om fler försök behövs 60 000 kr. Tack för mig!

2012-11-21 @ 21:25:54
URL: http://hjartegryn76.blogspot.com
Postat av: Josefine

Vissa arbetsgivare har någon typ av lån som man kan ta som avdrag på lönen för att bekosta privat IVF. Grejen med det är att man slipper skatta för pengarna om jag har förstått det hela rätt. Har bekanta som gjorde så för att bekosta sitt syskonförsök (som lyckades).
Kram

2012-11-22 @ 10:32:19
Postat av: Kenai

Är i samma sits som dig. Syskonlängtan men samtidigt pengaångest och rädsla. Vår Elin kom till på fjärde försöket (sista gratisförsöket). Var till gyn för att kolla upp mig och fick igår veta att FSH låg på 10 vilket var lite högt och fick rådet att OM vi vill ha syskon till Elin så var det NU som gällde. PANIK!! Hur lyckas man hitta dessa fantasisummor bara sådär?

2012-11-22 @ 12:16:04
Postat av: maja

vet inte var ni bor? de kliniker jag har sett (linné i uppsala samt den i falun) tillåter inte trepack om man gjort fler än 3 återföringar eller har barn sen tidigare , oavsett hur barnet kom till. Trepack där kostar iofs mkt mindre än vad du nämner (typ 45 000 tror jag det var) men ja, det hjälper ju tyvärr inte om de inte godkänner dig.

Man kan som någon säger göra bruttolöneavdrag. Då betalar arbetsgivaren din behandling (din del av den = halva) och så dras det sen på din bruttolön. det blir +/- 0 för arbetsgivaren men du tjänar ju in det du skulle betalat i skatt.

lycka till!

2012-12-04 @ 16:37:54
Postat av: Louise

Hejsan! Vi köpte ett 3-pack i Falun i maj 2012.. Tur det känner ja nu då ja fick missfall i vecka 11 efter blivit gravid med första återföringen... Hade 3 i fryse efter det ägget... Toppägg vill ja tillägga enligt läkarna... Inne på tredje å sista ägget nu och testdag 1/1-13 och ja känner återigen att det kommer skita sig! Känns som mensen är på G... Fick Alexander genom ivf 2010.. Trodde såklart att detta inte skulle vara nån press alls och att ja skulle kunna slappna av... Men nej säger ja... Detta tär på mej mer än va ja trodde.. Men såklart hoppas ja att det fungerar nån gång.. Tyckte ja hörde alla säga runt mej att det skulle vara lättare att bli gravid efter första, tydligen inte här, inte ens när de sätter in det i min kropp fungerar det... Ville bara ge min sida på syskonförsök... Var tvungen ventilera mej bland er som vet hur det är detta med ivf! God fortsättning! Mvh Louise!!

2012-12-27 @ 23:13:44
URL: http://www.ivfmare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0