Tio Tusen kr !!!!!

Nyss hemkommen från apoteket med gigant påsen ;)

Blev helt förfärad att ETT paket med puregon kostade 3597,50 kr !!!!
räknade ihop kalaset och utan högkostnads skyddet hade påsen kostat mig 10.007 kr !!
Helt enorma summor !
Men jag gick ut med ett leende på läpparna över att jag fått allt gratis ! - Tack sverige !

Min mamma va med mig i bilen efteråt, vi pratade om läkemedlen och hon frågar flinande med glad röst :
- Ska det bli kul nudå....

jag kollar upp på henne med en min som enligt mig skulle betyda "- är du knäpp i hela huvudet" säger -Nej, verkligen inte!!

sen svarar hon igen att - Jo men lite kul ska det väl allt bli ? ;)

Jag säger inget mer.... märker att det inte är någon ide.... Min mamma har verkligen inte fattat detta !
Hon förstår ju inte ett dugg ! Hon tycker bara detta är spännande och kul.

Det är så långt ifrån roligt som man kan komma ! Visst fasen skulle det va värt allt om man bara lyckades men KUL..?? Nej det finns inget med en ivf behandling som är kul !!!

Hon förstår inte det psykiskt jobbiga i behandlingen.... tycker inte det är så farligt med lite blodprover och sprutor, och det tycker väl egentligen inte jag heller.... det är ju i hjärnan & hjärtat det gör så fruktansvärt ont !
All nervositet, längtan, ångesten, rädslan.

ja ja.... det är tur man har er som verkligen förstår hur det är att gå igenom detta, speciellt när man inte har någon i "verkliga" livet!

Fick lite jävlar annamma nu när jag hämtade ut alla läkemedel faktiskt!
Jag är helt jävla redo att köra !!

BRING IT ON !!!!!



Kommentarer
Postat av: Kix

Ja, det är f-n i mig det bästa med detta, dvs att man endast behöver betala 1800:- per år för medicinerna. Tack för nått. Lycka till.



Kram Kix

2010-07-29 @ 23:00:45
URL: http://kix.bloggplatsen.se/
Postat av: m

Visst är Sverige bra!



Min mamma gör liknande blunder och jag har funderat på varför, vad är det hon inte förstår och har en tanke: Kan det vara så att hon tror att behandlingen garanterat slutar i en graviditet?

Hade det varit så tror jag inte någon av oss, varken du eller jag hade knotat om behandlingen - då hade vi tagit allt j-lskap i världen - bara vi visste vad slut resultatet blev.



Tänker på dig och håller alla tummar och tår!



Själv är jag just nu lite låg eftersom det är så långt till nästa behandling...men men det kommer tids nog får fokusera på "det vanliga livet"



Kram

2010-07-30 @ 08:08:35
URL: http://familjecirkus.blogg.se/
Postat av: ettvanligtliv

Har samma problem med min mamma. Hon försöker vara så himla positiv och brukar säga "har du fått mens, jamen på´t igen" "tänk positvt och berätta för universum vad ni vill ha" (hon är lite av en hippie, har fått allt hon velat ha)... men allt jag vill ha av henne just då är att hon försöker förstå hur det känns. Man får nog hitta någon som kan sätta sig in i ens situation som man kan vända sig till, eller helt enkelt försöka förklara för ens mamma hur det känns. Även om det är svårt. Min mamma har nog inte riktigt fattat än, och då har hon ändå vetat om våra problem ganska länge...



Vad kul att du är så taggad!Känner mig också taggade för er :D. Nu jä-lar!

Kram

2010-07-30 @ 08:27:18
URL: http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se
Postat av: Nora

Jag tror att mammorna tänker att "ingen ivf - inga barn" men börjar vi med sprutor och genomgår ivf - ja, då finns ju CHANSEN där åtminstone. Det KAN ju leda till något, annars händer ju inget alls. Och det är väl bra att de peppar oss, hade varit värre om de varit tysta eller negativa och undrat om vi verkligen skulle ta oss igenom ytterligare en ivf till.

Jag blev äntligen gravid via ivf, o hade jag inte orkat gå igenom ytterligare ett försök så hade jag garanterat suttit här icke gravid.

2010-07-30 @ 12:56:45
Postat av: Ninna

Bara några dagar sedan maken och jag klev ut från apoteket -1800 kr fattigare - men med vår första IVF-påse i handen. JA, jösses vad dyra sprayer, sprutor och medikamenter jag ska stoppa i mig nu :-)



Vi har inget sagt till omgivningen, men för några dagar sedan undrade min mor om inte vi skulle prova ivf? Hon vill att vi ska få chansen att få barn, även fast min make haft svår cancer. Omtänksamt :-)



Kram Ninna

2010-07-30 @ 22:18:35
URL: http://www.villblimammanu.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0