mensVÄRK !

Oj Oj Oj !

Igår kom mensen och det med besked !!! Har nog aldrig haft så ont och jag SVIMMADE av på jobbet av smärtan !
Helt sjukt ont fick jag, det bara svartnade för ögonen och sen for jag i golvet ! låg och kallsvettades och sen kunde jag verkligen inte resa mig upp.... visst fan har jag enorm mensvärk annars men det här va helt sjukt !
Så här ska det ju inte behöva vara ! Det kunde ju gått riktigt illa ifall jag slagit i huvudet i det hårda kakel golvet !
Nu dagen efter mår jag okej igen, men det är inte så konstigt att man är livrädd över att få mens eller !

Idag har jag ringt sahlgrenska och berättade den tråkiga nyheten att vi misslyckades igen !
Sköterskan jämförde det med ett lotteri ???

Okej.... har inga synpunkter på det, jag vinner ALDRIG på lotteri så det känns ju bra eller ???

För första gången frågade hon om vi ville komma och diskutera med en läkare och JA ! det vill vi !
Så den 6 oktober ska vi dit och det är nu jag behöver er hjälp !!!

Vad ska vi fråga om, vad borde vi ta upp ! Jag måste skriva upp mina frågor innan, för känner jag mig rätt så kommer jag börja gråta innan jag ens satt mig ner !

Cornelia... du nämnde långtidsodling ! Vid första försöket fick vi ju 4 befruktade ägg och vid andra fick vi ju bara 2, så jag antar att det inte är något dom kommer göra när man får ut så få.?
Kanske ska fråga om det är någon ide att byta till menopur ?

Det här med sköldskörteln som några nämnt, kan jag inget om... är det inte något dom kollade ibörjan av utredningen ?
Åh jag har så mycket tankar om det finns något annat att göra ?
Finns det verkligen inget mer att undersöka?

Men det jag mest av allt vill veta är ju vad det är för fel i min livmoder !!! ???
Finns det verkligen inga tester som kan kolla om det är dålig miljö därinne !??

Sen tog jag upp min största skräck : Jag frågade om det fanns nån chans att vi hann göra ett försök till innan jul, det är nämligen min största skräck att få vänta så jävla länge och då svarar hon med att - Nej tyvärr kommer ni troligtvis inte hinna innan jul, så det är januari som gäller !

här kom mina tårar och man får såna ge upp känslor på en gång !
Herregud vad frustrerande detta är !
Vi började i januari i år och har alltså på ett helt år hunnit med 2 st ynka försök + FET försöket då...... detta är ju inte klokt ! Ska det ta såhär lång tid ???

Jag är så jävla avundsjuk på er som får komma igång igen snabbt, och bara börja om å köra på varannan månad för det här är ju fanimej ett skämt !
Och i januari så går ju våra högkostnads skydd ut igen.... så då är det ju återigen 1800 kr på apoteket en gång till och 900 kr/ person för läkarbesöken :(
Visst jag ska inte komma och gnälla om pengar men troligtvis kommer vi ju även få betala för ivf försöken nu frammöver och då är det INTE kul att ha de här extra kostnaderna oxå !


Så snälla kom gärna med lite tips om vad ni har tagit upp för frågor eller gjort annorlunda, berätta gärna vad det va som gjorde er gravida ! ;)
Om någon vill berätta om akupunktur så lyssnar jag gärna oxå, kan ingenting om det men är naturligtvis nyfiken på om det kan hjälpa ?
Problemet är bara att det inte finns något sånt i min stad så jag kommer att behöva åka ända till göteborg i såna fall, och det går bara inte om man måste behandlas ofta??
Hur ofta går man? och vad kostar det ?
Just nu är jag öppen för allt, det måste ju bara fastna nångång !!!!!!

Börjar gå in i hjärnan nu att det inte lyckades på hela 2010 heller och hade jag vetat det innan vi började så hade jag nog hoppat från en bro eller åtmintone gråtit ihjäl mig !
Hela 2010 har gått snart till ingen jävla nytta, jag har bara väntat & längtat hela året och slösat bort ETT HELT ÅR !!

Börjar bli riktigt FÖRBANNAD !!

Kommentarer
Postat av: Nina

Hej, tråkigt å höra om menvärken jag vet precis hur det känns, det är antagligen endometriosens fel jag har också det och får svin ont och svimmar. Jag ska också göra 3:e ivf och har fått byta till menopur ville egentligen ha det på ivf2 men fick ett nej. En annan grej som de kanske kan göra är att "suga" ut endo cystorna vid äggplocket det har de gjort på mej två gånger om det kanske hjälper dej. Denna väntan är ju inte rolig, är det nåt man har lärt sej så är det och vänta. Man får trösta sig med att kroppen behöver vila upp sej mellan försöken... Ha en bra helg. Kram Nina

2010-09-24 @ 15:28:37
Postat av: Pi

Låter grymt det där med mensvärken, själv brukar jag ha molande värk, visst, men inget som liknar din värk. Däremot brukar den ju bli mycket värre efter IVF.



Angående frågor, kolla in Joannas blogg för ett tag sedan. Där skrev hon ned listor över sånt som borde kollas upp och som hon ville fråga läkaren - jättebra!! Tror det var efter sommaren någongång.

2010-09-24 @ 16:45:38
Postat av: Anonym

Prova Menopur!

2010-09-24 @ 16:58:02
Postat av: Mikaela

Så där känner jag också, att jag slösat bort hela 2010. Jag fyller snart 30 och hade tänkt ordna en stor fest. Just nu vill jag bara försvinna någonstans långt bort och glömma de två senaste åren totalt. Att det här väntandet skall vara så jäkla jobbigt!!!

2010-09-24 @ 18:07:17
URL: http://varfinnsminbebis.blogspot.com
Postat av: Lisa

Men fy vad jobbigt det låter! Som om du inte har nog med menseländet, otroligt orättvist att du ska behöva ha ont också. Urkasst att du dessutom ska behöva vänta så länge! Förstår att det känns som en evighet och precis som du säger så borde inte 2 försök ta 1 år!



Ang. dina funderingar så är ju det bästa att du diskuterar sånt där med doktor eftersom vi mest spekulerar men det kommer du ju att göra. Jag slår också ett slag för Menopur! Hur många ägg har ni fått ut och hur har befruktningsgraden sett ut? Har man gjort ICSI eller vanlig IVF?



Kan inte så mycket om endo men jag har läst om folk som haft nytta av väldigt lång nedreglering för att på så sätt minska endon och optimera chansern för graviditet.

Kommer jag på fler funderingar så hör jag av mig! Men jag håller med tid. kommentar om att du kan läsa i Joannas blogg plusresan. Kram, kram och trevlig helg!

2010-09-24 @ 20:23:00
URL: http://turbolina-twin.blogspot.com/
Postat av: MDB

Tycker absolut ni ska fråga om Menopur. På vårt första försök (med puregon) fick vi ut 5 ägg, på det med menopur 8 st och de verkade ju också vara av bättre kvalitet eftersom det gick vägen.



Ni kan ju alltid dubbelkolla om de kollat TSH-värdet innan ni startade. Har sett att de gjort det automatiskt på flera kliniker (bl a våran) men det verkar inte vara fallet hos alla.



Lycka till!

2010-09-24 @ 21:12:43
URL: http://minadrommarsbarn.blogspot.com/
Postat av: Kix

Vi har ett genomsnittsregister på 8 månader mellan varje transferförsök, man jag tror å andra sidan att vi representerar de fåtal som får har otur med tidpunkter, dvs alltid saker som hamnar emellan... Ibland undrar jag faktiskt om inte IVF-klinikerna har för många patienter som de försöker klämma in, vilket försämrar för de patienter som är inne i processen och vill få försöken att rulla...

Kram Kix

2010-09-24 @ 21:14:58
URL: http://kix.bloggplatsen.se/
Postat av: Maja

Hej!

Har följt din blogg ett tag och vill börja med att säga att jag är så ledsen för din skull. Har själv gjort två IVF-försök och ett FET som alla misslyckats. När jag läste om din fruktansvärda mensvärk så tänkte jag direkt på endometrios. Är du utredd för det? Själv har jag endometrios och tyvärr så försvårar det chanserna att bli gravid. Det är dock inte kört. Som någon skrev tidigare så kan en lång nedreglering "torka ut" endometriosen. Kanske är detta något du bör kolla upp. I så fall kunde du ju utnyttja väntetiden till nästa IVF i januari med att vara nedreglerad. Det är min taktik nu inför vårt nästa försök. Lycka till och hör av dig om du har några frågor om endometrios.

Kram

2010-09-25 @ 11:03:36
Postat av: F

Du har fått en award

2010-09-26 @ 00:21:55
URL: http://langtarsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0